Home » Elektrische Scooter Almere

Elektrische Scooter Almere

Is een escooter kopen in Almere een goede keuze?

Wachten op de bus, te weinig ruimte in de trein. In de file staan met airco in je auto, of fietsen met ‘airco’ wat eigenlijk gewoon wind tegen betekent. Het is allemaal toch niet ideaal, dan kan een elektrische scooter kopen uitkomst bieden. Weg met schadelijke uitlaatgassen, weg met tanken en weg met het geluid van een ronkende motor. Zeker als je een ouderwetse scooter gewend bent zul je met een escooter in Almere een compleet andere beleving meemaken. Je wilt uiteraard wel een goede keuze maken, daarom zetten we de mogelijkheden op een rijtje en geven we antwoord op de voornaamste vragen.

 

escooter kopen almere

 

 

Is er veel keuze in e-scooters?

Enkele jaren geleden was er niet veel keuze, nu hebben ondertussen veel merken prachtige modellen op de markt gebracht. Het zijn alleen niet de meest bekende merken, die lopen wat deze technologie betreft toch een beetje achter. Vespa is met de Elettrica overigens wel met een volledig elektrisch model op de markt verschenen. Verder zijn het de retro scooter specialisten zoals IVA, Kymco en BTC maar ook specialisten in elektrotechniek zoals Nipponia, Lifan en Move die de dienst uitmaken. De prijzen beginnen bij ruim 1000 euro en gaan door tot 7000 euro of zelfs meer als je de diverse extra opties meetelt.

 

Welke escooter in Almere kopen?

Naast merk en model zijn er ook andere zaken om rekening mee te houden. Zo zullen goedkopere types een meer eenvoudige accu hebben met minder capaciteit en een snellere ontlading. Accutechnologie is namelijk een belangrijke factor in de prijs. Lithium accu’s zijn het beste maar daar is de prijs ook naar. De actieradius, het aantal kilometers per lading dus, kan variëren van pakweg 50 kilometer tot 150 kilometer en zelfs meer. Zo zijn er modellen met dubbele accu voor een vergroot bereik. Als je vooral met je e-scooter in Almere rijdt, dan kun je normaal gesproken aan het einde van de dag gewoon de accu weer opladen.

Pluspunten en minpunten van elektrisch rijden

We kunnen gerust stellen dat er behoorlijk wat pluspunten zijn. Elektrische scooters zijn stil, zuinig en beter voor het milieu. Er zijn minder bewegende onderdelen in de motor wat de onderhoudskosten over het algemeen drukt. De kosten per kilometer liggen mede daarom lager in vergelijking met een scooter op benzine. Liefhebbers van snelheid zullen het zeker een voordeel vinden dat de begrenzing op sommige modellen uit te schakelen is, zo ga je in plaats van 25 of 45 km/u met gemak boven de 50. Zijn de kosten een voordeel of nadeel? Als je bedenkt dat de gemiddelde aanschafprijs enkele honderden euro’s hoger ligt als een vergelijkbaar model op benzine lijkt dit een nadeel. Maar als je alle kosten meetelt ben je vaak goedkoper uit. Daarnaast is thuis laden natuurlijk ideaal, nog meer als je zonnepanelen op het dak hebt liggen.

 

Betalen voor een elektrische scooter

Of je nu kiest voor het goedkoopste model of de meeste luxe e-scooter die je kunt kopen in Almere, het is een flinke uitgave voor de meeste mensen. Als jouw droomscooter iets te duur is, dan hoef je niet voor een goedkoper model te kiezen of nog even verder te sparen, je kunt namelijk ook in 3 termijnen betalen. Dit betekent dat je de kosten over drie maanden spreidt zodat je geld overhoudt voor andere uitgaven. Een andere manier van e-scooters kopen is leasen, dan betaal je veel minder per maand over een langere periode. Inclusief rente ligt het totaalbedrag hoger, je merkt dit doorgaans niet zo omdat je per maand een veel kleiner bedrag betaalt. Net zoals er voor iedereen een geschikte elektrische scooter te koop is, zijn ook de opties voor betaling heel flexibel.