Home » Elektrische Scooter kopen in Groningen

Elektrische Scooter kopen in Groningen

Zo kun je een e-scooter kopen in Groningen

Rijd jij al in een Tesla of Nissan Leaf? Elektrische auto’s verkopen ondertussen beter als modellen op benzine, dit lijkt nu ook met elektrische scooters te gebeuren. De keuze is groot en de prijzen zijn gedaald. Zo lijkt een e-scooter kopen in Groningen de ideale keuze om je snel en duurzaam te verplaatsen. Hoe goedkoop kan een escooter zijn, en wat betaal je eigenlijk voor een elektrische Vespa scooter?

Groningen elektrische scooters

 

 

Voor ieder budget een elektrische scooter

De mooiste en misschien ook wel de beste e-scooter die je momenteel kunt kopen is de Vespa Elettrica. Je moet dan wel bijna 7000 euro neertellen, met een e-scooter leasen kun je dit bedrag spreiden maar het blijft een flink bedrag. Neem dan de Evo Maxx, die je ver onder de 1500 euro kunt bestellen. Dan koop je er gewoon nog een reserve exemplaar bij! Nee hoor, dat is niet nodig, eigenlijk kun je in een scooterspeciaalzaak geen slechte elektrische scooter kopen. Het gaat van behoorlijk goed tot bijna perfect, je moet wel een beetje weten waar je op moet letten natuurlijk.

Let op met een escooter kopen in Groningen

De meeste escooters kosten ergens tussen 1500 en 2500 euro, met nog diverse opties om het basismodel uit te breiden. Dan hebben we het over bekende scootermerken zoals Kymco, BTC of IVA. Dit zijn de betaalbare Vespa kopieën die nu zelfs hun grote voorbeeld voorbijstreven. Dan zijn er de nieuwe namen zoals Lifan, Move en Nipponia die de show stelen en elders in de wereld al veel bekender zijn. Zo zijn er modellen met verwisselbare of zelfs dubbele accu, dat heeft de Vespa Elettrica niet eens! Die heeft dan wel weer een snellaad functie wat goedkopere merken (nog) niet kunnen leveren.

 

De accu kan op basis van lood, gel of lithium gemaakt worden, dit heeft behoorlijk veel invloed op de prijs. Lithium is het beste maar hiervoor moet je ook aanzienlijk meer betalen. De actieradius zal ook verschillen, dit staat voor het aantal kilometers dat je op één lading kunt afleggen. Zoeken naar een laadpaal in Groningen hoeft gelukkig niet omdat je gewoon via het stopcontact de accu kunt opladen. Daarbij zijn er e-scooters met verwisselbare accu en vaste accu, kijk in de webshop wat de verschillen zijn.

 

Wat betreft de snelheid van escooters is er eigenlijk geen verschil met scooters die op benzine rijden. 25 km/u voor snorscooters en 45 km/u voor bromscooters. Wil je toch sneller rijden? Dan is het goed om te weten dat er modellen zijn die opgevoerd kunnen worden. Dit kun je helemaal legaal bestellen in de webshop, je mag er dan alleen niet meer mee op de openbare weg rijden. Op eigen terrein mag dit overigens wel.

 

Laten we ook een e-scooter kopen als bezorgscooter niet vergeten. Steeds meer (horeca) bedrijven kiezen voor schone, stille en duurzame oplossingen, je kunt hier ook belastingvoordeel uit halen. Zo kun je een elektrische scooter bestellen die voorzien is van een koffer of met verwisselbare accu zodat je de hele dag kunt bezorgen. Bekijk de website voor meer informatie over deze modellen en de opties.

 

groningen escooter kopen

 

Betalen zoals jij dit wilt

Je kunt direct betalen, of kies voor gespreid betalen zodat je ook nog wat geld overhoudt voor andere zaken. Dit kan in 3 termijnen, wat heel handig kan zijn als je toch die paar extra opties wilt bestellen zonder eerst te sparen. Dan is er nog een escooter leasen, dit houdt in dat je over een periode van 12 tot 72 maanden per maand een vast bedrag betaalt. Zo kun je de kosten spreiden. Welke optie je ook kiest, een elektrische scooter kopen in Groningen is een investering waar je veel plezier aan zult beleven!