Home » Elektrische scooter kopen in Amsterdam

Elektrische scooter kopen in Amsterdam

Amsterdam is een stad met historie, het is ook een zeer veelzijdige gemeente waar oud en nieuw samenkomen. Dit geldt ook voor het verkeer, de gemeente ontmoedigt vervuilende voertuigen in het centrum waardoor je minder keuze hebt in vervoer. Wil je een moderne oplossing waar je jaren mee vooruit kunt? Dan kun je een elektrische scooter kopen. E-scooters zijn stil, zuinig en schoon. Waar kun je een escooter goedkoop bestellen in Amsterdam? Online vind je de beste deals, maar welk merk is het beste?

 

elektrische scooter amsterdam

 

Welk merk escooter is het beste?

Er zijn veel scooter merken, het zijn juist de bekende merken van vroeger die achterblijven wat betreft elektrische scooters. De nieuwe generatie e-scooters worden gemaakt door merken als AGM, Gomax, Lifan en Move. Er is trouwens wel één klassiek merk met een prachtige escooter en dat is Vespa. De Elettrica is een pareltje om te zien en een genot om op te rijden. Goedkoop is deze elektrische scooter niet, maar dan heb je ook maximale luxe. Houdt dit in dat andere merken minderwaardig zijn? Zeker niet, het gaat er meer om waar je prioriteiten stelt.

 

Waar moet je op letten bij escooters kopen?

Je koopt een Evo Maxx al voor ruim duizend euro, voor een Vespa Elettrica moet je het zesvoudige betalen. Daar zal zeker verschil tussen zitten. Laten we vooropstellen dat iedere e-scooter die je kunt kopen in Nederlandse winkels of webshops voldoet aan alle regels omtrent veiligheid en kwaliteit zoals die in Nederland gesteld worden. Bij een gespecialiseerde (online) scootershop kun je eigenlijk geen slechte keuze maken. Het gaat meer om persoonlijke voorkeuren en je besteedbare budget. Die Evo Maxx heeft bijvoorbeeld een accu met minder capaciteit, dit betekent meer geschikt voor korte ritten en vaker laden. De Vespa Elettrica heeft dan weer een snellaad functie die je verder alleen op luxe elektrische auto’s ziet. Zo zijn er grote en kleine verschillen per merk en model, die je in de webshop met elkaar kunt vergelijken. Merken als Lifan en Nipponia zijn nieuwkomers op de Europese markt, elders zijn ze bekend en gewild omdat ze uitstekende kwaliteit voor een goedkope prijs leveren. Staar je niet blind op de prijs, kijk vooral naar de functies die voor jou van belang zijn. En ja, het design is zeker iets om rekening mee te houden. Het oog wil ook wat natuurlijk.

 

Net zoals met scooters op benzine kun je ook hier kiezen voor een snorscooter (tot 25 km/u) of een bromscooter (tot 45 km/u). En ja, opvoeren is ook een optie bij een aantal e-scooters.

 

escooter kopen amsterdam

Ook voor bezorging in Amsterdam

Een e-scooter kopen in Amsterdam is niet alleen voor particulieren maar ook zeker voor bedrijven interessant. Ten eerste omdat je wellicht in aanmerking komt voor subsidie regelingen en ook zeker omdat je snel overal in de stad kunt komen. Zo zijn de elektrische bezorgscooters niet aan te slepen. Er zijn modellen die speciaal voor deze functie ontworpen zijn, met verwisselbare accu voor extra kilometers, een koffer aan de achterzijde en ruimte voor je bedrijfslogo. Kijk direct naar de opties voor een bezorgscooter in Amsterdam.

 

Veel betaalopties bij een e-scooter kopen

We hebben al uitgelegd dat je bij een escooter kopen zeer uiteenlopende prijzen zult tegenkomen. Als je een prachtig model ziet staan die nét iets meer kost als je kunt besteden, kijk dan zeker naar de IN3 regeling. Je kunt dan de elektrische scooter in 3 termijnen betalen zonder extra rente of BKR toetsing. Een andere optie is een e-scooter leasen. Dit is niet zoals bij zakelijk leasen een soort huren met onderhoud, maar kopen op afbetaling. Aan het einde van je leasecontract is de snor- of bromscooter 100% van jou inclusief de restwaarde. Bekijk alle opties en maak jouw keuze.