Home » Elektrische scooter kopen in Tilburg

Elektrische scooter kopen in Tilburg

Waarom elektrische scooters kopen in Tilburg een goede keuze is

Heel veel apparaten werken op stroom, je kunt koken op elektriciteit, een auto met elektromotor is ook heel normaal tegenwoordig. Waarom zou je dan geen e-scooter kopen? Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen aan een schone scooter die lekker stil over het wegdek in Tilburg rijdt. Of zijn er ook nadelen aan escooters? De pluspunten en minpunten bij een elektrische scooter kopen vind je op deze pagina inclusief de slimste manier om te betalen.

 

tilburg escooter kopen

 

Wil je een elektrische scooter kopen in Tilburg?

Er zijn zoveel vervoermiddelen dat je door al die wielen het voertuig niet meer kunt zien. Een auto is praktisch maar je staat in de file, de bus lijkt een goed idee tot je telt hoeveel tijd je verliest met wachten. Een fiets is lekker gezond, maar bezweet op je bestemming aankomen is niet echt prettig natuurlijk. Dan maar een e-scooter kopen in Tilburg? Wat betreft de wegen kun je goed vooruit, je hoeft ook nooit meer naar een tankstation op zoek te gaan. Inpluggen, opladen en gaan.

 

Wat kosten e-scooters?

Daar komt het eerste ‘nadeel’ om de hoek kijken. Zo kost de Vespa Elettrica bijna 7 mille, toch echt iets teveel voor de meeste gebruikers. Je kunt overigens de escooter leasen, dat voelt toch wat prettiger in de portemonnee. Maar wat dacht je van de Evo Maxx die je voor ruim duizend euro online kunt bestellen? Compleet nieuw met garantie en geheel volgens de Nederlandse regels gebouwd. Of het design je aanspreekt is een ander verhaal, er zijn daarnaast heel betaalbare escooters van merken als IVA, BTC en Kymco, of nieuwkomers op de Nederlandse markt zoals Move, Next of Nipponia.

Voordelen en nadelen van een e-scooter

De ruime keuze mag zeker een voordeel genoemd worden. Alleen al wat betreft de prijzen is er voor iedereen een passende optie te vinden. De meeste merken en modellen liggen tussen 1500 en 2500 euro. Dat is wel hoger in vergelijking met scooters op benzine, dat is in principe een nadeel. Daar staat tegenover dat elektrisch rijden goedkoper is per kilometer, dus meer rijden betekent goedkoper rijden. Je zit nog wel met het aantal kilometers dat je op één lading kunt afleggen, dat is beperkt in vergelijking met een benzinetank. De meeste scooterrijders kunnen met gemak een dag rijden voordat de accu leeg is, als je veel kilometers maakt kun je voor een accu met grotere capaciteit kiezen. Die zijn wel aanzienlijk duurder. De Vespa Elettrica heeft geen verwisselbare accu maar kan wel binnen enkele uren een lege accu helemaal vullen. Dat elektromotoren lekker stil zijn en vlot accelereren zijn zeker voordelen.

tilburg elektrische scooters

Als je alle voors en tegen afweegt vallen e-scooters doorgaans goedkoper uit in vergelijking met een model op benzine. Je kunt overigens nog steeds snor- en bromscooters kopen met verbrandingsmotor. Houd er wel rekening mee dat oude 2-takt motoren op steeds minder locaties toegestaan zijn vanwege de uitstoot. Ga naar de site van de gemeente Tilburg voor de lokale regels.

 

Goedkoop een escooter kopen, is dat mogelijk?

We hebben zojuist al aangegeven dat je onder de 1500 euro al een volledig elektrische scooter kunt kopen. Dat mag je best goedkoop noemen. Wil je meer luxe, meer opties of een ander model, dan zul je wat dieper in de buidel moeten tasten. We adviseren om liever even door te sparen zodat je kunt kopen wat echt bij jou past inclusief extra opties. Of kies voor in 3 termijnen betalen, dan kun je de kosten over enkele maanden spreiden wat precies voldoende kan zijn om nu de knoop door te hakken. Anders is er nog altijd de optie voor een e-scooter leasen in Tilburg. Je kunt dit eenvoudig online regelen. Spreid de kosten tot maar liefst zes jaar voor zeer lage maandlasten. Bekijk in de webshop alle mogelijkheden en voorwaarden.