Home » Elektrische scooter kopen in Utrecht

Elektrische scooter kopen in Utrecht

Sta je weer vast in de auto? Komt de bus weer eens niet opdagen? Het is altijd wat, hak de knoop door en kies voor een beter vervoermiddel; ga een e-scooter kopen in Utrecht. Die brengt je waar je wilt gaan, binnen en buiten het centrum. Je hoeft nooit meer te tanken want laden doe je gewoon thuis in het stopcontact. Er zijn meer opties dan je wellicht zult vermoeden, en de prijzen vallen reuze mee. Jazeker, je kunt opvallend goedkoop een elektrische scooter kopen in Utrecht, hoe dat mogelijk is lees je op deze pagina.

 

utrecht elektrische scooter

 

Welk merk escooter kopen?

Enkele jaren geleden was de keuze in escooters nog behoorlijk beperkt, maar dat is nu wel anders! De modellen komen waarschijnlijk niet van de merken die je goed kent, het zijn juist de nieuwkomers als Move, Lifan en Gomax die de show stelen met betaalbare elektrische scooters die een goede kwaliteit leveren voor een redelijke prijs. De Evo Maxx is een escooter die echt goedkoop is en in prijs vergelijkbaar is met standaard goedkope benzine scooters. Vooruit, dan geniet je niet van de luxe die een Vespa Elettrica je biedt, maar die kost dan ook bijna 7000 euro. Daar kun je meerdere bezorgscooters voor kopen, ook handig in Utrecht trouwens. Voor middenklasse modellen kun je terecht bij de bekende Vespa klonen BTC, IVA en ook Kymco. Zo kun je tussen 1500 en 2500 euro klaar zijn, met gemiddeld veel lagere kosten per maand in vergelijking met een scooter op benzine.

 

Dit moet je weten over elektrische scooters

Je kunt met een e-scooter niet dezelfde afstand overbruggen als met een scooter op benzine. Dat is voor de meeste mensen geen probleem, als je veel kilometers maakt op een dag zijn er modellen met verwisselbare accu. De Vespa Elettrica heeft een snellaad optie zodat je snel weer op pad kunt gaan. Voor standaard woon- werkverkeer is de actieradius in Utrecht doorgaans ruim voldoende, je laadt dan in de nacht de accu weer helemaal vol.

Wat betreft vermogen kunnen de specificaties flink uiteenlopen, hoewel elektromotoren meestal beter scoren dan vergelijkbare benzinemotoren wat betreft acceleratie. Het accutype kan wel verschil maken. Een e-scooter die goedkoop is zal meestal van een loodaccu zijn voorzien, de luxere modellen hebben een duurdere lithium batterij. Je betaalt dus niet alleen meer voor een aantrekkelijk design, er zijn wel degelijk technische verschillen. Vergeet ook niet dat er ook hier onderscheid wordt gemaakt tussen een snor- en een bromscooter.

 

Over het design gesproken, er zijn modellen die een beetje aan de klassieke Puch doen denken. Compact, goedkoop en praktisch. Dan is er de Elettrica van Vespa die gebaseerd is op de Primavera maar dan in een modern jasje gestoken. Move, Nipponia maar ook BTC en IVA hebben hun best gedaan om voor een goedkoper bedrag een Vespa ‘look-a-like’ te bouwen. Je zou hier nog extra opties bij kunnen bestellen om er echt jouw persoonlijke scooter van te maken.

 

utrecht escooter kopen

 

Goedkoop een e-scooter kopen in Utrecht

Goed en goedkoop gaan niet altijd samen, een elektrische scooter is vaak ook niet goedkoop. Toch kun je onder pakweg 2500 euro de meeste e-scooters kopen, met enkele uitschieters naar boven. Wil je iets meer luxe of extra opties bestellen? Kies dan voor in 3 termijnen betalen. Je hebt dan enkele maanden om het bedrag te spreiden, wat toch wat prettiger aanvoelt in je portemonnee. Een e-scooter leasen in Utrecht is ook mogelijk, je kunt dit online regelen met termijnen tot wel 72 maanden. Dan betaal je niet duizenden euro’s in één keer maar tientallen euro’s per maand. Lees de voorwaarden en bepaal de wijze van betaling die aansluit op jouw wensen en budget.