Home » Escooter kopen

Escooter kopen

btc e-cruise escooterEen escooter kopen? Dan is er tegenwoordig keuze genoeg. Er zijn heel wat schitterende modellen op de markt waaruit je kunt kiezen, en het aantal escooter merken is de laatste tijd ook gegroeid. Op deze pagina gaan we wat dierper in op het onderwerp Escooter kopen, en vertellen we ook de voordelen en nadelen van een escooter, ten opzichte van een benzine scooter.

 

Voordelen van een escooter

De voordelen van een escooter zijn groter dan de nadelen van een escooter. In het kort heeft een escooter de volgende voordelen:

 • Rijden is goedkoper
 • Rijden is schoner
 • Veel minder onderhoud nodig
 • Onderhoud is goedkoper
 • Escooters zijn betrouwbaarder en minder storingsgevoelig
 • Geen last van milieunormen
 • Pittigere motor
 • Stiller

Nadelen van een escooter

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden bij een escooter. Welke dat zijn lees je hieronder:

 • Opladen kost tijd
 • Tanken kan niet onderweg
 • Kapotte accu is duur om te vervangen (gebeurt wel zelden)

Goedkoper rijden met een escooter

Waarom een escooter kopen? Nou… het rijden is veel goedkoper! Op de brandstof bespaar je op de eerste plaats. Benzine is zes keer zo duur vergeleken met elektriciteit. Per maand, en dat hangt natuurlijk af van hoeveel kilometers je maakt, kun je daarop al een paar tientjes besparen, door een escooter te kopen.

Het onderhoud is ook veel goedkoper. Een benzinescooter heeft een benzine motorblok, en die heeft toch met regelmaat onderhoud nodig. Je moet ieder jaar de olie laten verversen, en het is niet onverstandig om de v-snaar ook iedere 5000 kilometer te laten vervangen. Er zijn nog heel wat onderdelen die je vervangt bij een benzine motorblok welke slijtage gevoelig zijn, denk aan rolletjes, koppeling, vario, startmotor, bougie, en wanneer je er al heel wat meer kilometers erop hebt zitten, dan ook de cilinder, zuiger, zuigerveren, en als je wat pech hebt ook de distributieketting, cilinderkop en kleppen. Zo zie je eigenlijk dat er heel veel onderdelen zijn die wel op een benzine scooter zitten, en niet op een elektrische scooter (escooter). Wat er niet op zit kan ook niet kapot.

 

Tanken vs opladen

Met een normale benzine scooter kun je wanneer je tank leeg is even snel langs de pomp. Je gooit binnen 3 minuten je tank vol en kunt weer verder. Bij een escooter werkt dat niet zo. Opladen doe je thuis, of wanneer je een uitneembare accu hebt op je werk, want dan betaalt je baas de kosten 😛

Het opladen moet je wel incalculeren want doe je dat niet, dan sta je onderweg zonder stroom (lege accu) en kun je lopen. Je moet dus zorgen dat er nog voldoende energie in je batterij zit. Ga je een escooter kopen, let dan even op wat voor accu er in de scooter zit, en wat je nodig hebt. Soms heb je ook de optie om je accu te upgraden bij aanschaf.

Ga je een budget escooter kopen, dan heb je vaak te maken met een mindere accu waar je achteraf spijt van kunt krijgen. Het wil niet zeggen dat een goedkope escooter een slechte of minder goede accu heeft, want er zijn merken (zoals Nipponia) die het tegendeel bewijzen. Je kunt van steeds meer fabrikanten een goede escooter kopen voor een lage prijs. Kijk en vergelijk.

 

Voor hoeveel geld kun je een escooter kopen?

Een escooter kopen kan tegenwoordig al vanaf zo’n 1000 euro. Eigenlijk zijn escooters tegenwoordig niet duurder meer dan normale benzine scooters. Vroeger was dat anders, maar de vraag naar elektrische scooters is zo hard gegroeid, en het aanbod ook, dat de prijzen flink naar beneden zijn gegaan. De techniek is er al, en die is momenteel erg goed.

 

Wel of geen escooter kopen? Ik twijfel nog…

Mocht je de vraag hebben of je wel of niet een escooter moet kopen, dan is het antwoord simpel. Ja, zeker een escooter kopen. Je hebt geen omkijken meer naar het onderhoud want er zijn veel minder onderdelen aanwezig. De motor is 1 geheel, en onderhoudsvrij. Eigenlijk zijn het alleen nog de banden en de remmen welke je eens in de zoveel tijd moet laten nakijken. Meer dan dat is het niet. Elektrische scooters zijn erg goed tegenwoordig, en koop je er een van een beetje een fatsoenlijk merk, dan loop je weinig risico.

 

Minder grote portemonnee? Kies dan voor leasen

Heb je geen spaargeld, of is het niet genoeg om jouw droom escooter te kopen? Overweeg dan om een escooter te leasen. Met leasen betaal je per maand en daar is geen spaargeld voor nodig.

Een nieuwe elektrische scooter kopen

Als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische scooter, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het bereik van de scooter en of dit past bij jouw dagelijkse gebruik. Daarnaast zijn de maximale snelheid en het vermogen van de motor belangrijk om te overwegen. Ook is het goed om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van de scooter, en of deze is voorzien van de nieuwste technologieën en functies. Bij het kopen van een nieuwe elektrische scooter kun je ook profiteren van fabrieksgarantie en kun je de scooter personaliseren naar jouw smaak en behoeften. Onze specialisten kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte elektrische scooter die past bij jouw wensen en budget.