Home » Escooter kopen in Rotterdam?

Escooter kopen in Rotterdam?

De toekomst is elektrisch. Hoe die stroom precies wordt opgewekt zal in de komende jaren veranderen, dat steeds meer apparaten om ons heen van een accu worden voorzien mag duidelijk zijn. Wordt het tijd om een escooter te kopen in Rotterdam? Met de toenemende drukte in het verkeer en strenge milieueisen is dit zeker een goede optie om te overwegen. Maar een e-scooter is doorgaans niet echt goedkoop. Of kun je wel voor een bescheiden prijsje een elektrische scooter bestellen? Jazeker, en zelfs voor de luxere modellen zijn er diverse opties om betaalbaar en milieuvriendelijk te rijden. Hoe dat werkt lees je op deze pagina.

 

elektrische scooter rotterdam

 

 

Elektrische scooter rijden in Rotterdam

Rotterdam is als één van de grootste steden in Nederland heel divers, met zowel oude stadswijken als nieuwbouw. Om van A naar B te komen kan flink wat moeite kosten. Het gaat een stuk eenvoudiger met een elektrische scooter, die altijd opgeladen voor je klaar staat om je naar iedere gewenste bestemming te brengen. Ze zijn fluisterstil en rijden zonder schadelijke uitstoot, dit betekent dat ze op plekken mogen komen waar 2-takt bromfietsen verbannen worden. Er is eigenlijk geen type vervoer dat je zoveel mogelijkheden biedt in een stad als Rotterdam. Dit betekent overigens niet dat ieder merk en model hetzelfde is, er zijn wel degelijk behoorlijk wat verschillen waar je bij een escooter kopen rekening mee moet houden.

 

Hier moet je rekening mee houden

Laten we beginnen met het merk. Je zult nauwelijks ‘bekende’ merken tegenkomen, het zijn bijna allemaal nieuwkomers zoals Lifan, Move en Gomax, of de op Vespa gebaseerde scooter merken IVA, BTC en Kymco. Die merken lopen voorop met goedkope e-scooters die veel waar voor je geld leveren. Aan de bovenkant van de markt staat Vespa, die met de Elettrica een mooie maar zeer prijzige elektrische scooter op de markt heeft gebracht.

 

Laat je niet in de war brengen met voltage en ampères, meestal komt de optelsom toch op hetzelfde neer. Er zijn zeker verschillen in aandrijving, toch betreft het eigenlijk altijd een vlotte escooter die de meeste benzine modellen achter zich laat. De accu is wel iets om op te letten, de actieradius kan namelijk flink uiteenlopen. Als je kiest voor een model met verwisselbare accu en losse lader, dan kun je in principe de hele dag door blijven rijden, voor kortere ritten kun je gewoon in de nacht de e-scooter aan het stopcontact hangen.

 

escooter kopen rotterdam

 

Net zoals bij benzine scooters het geval is, kun je ook bij elektrische scooters kopen in Rotterdam kiezen uit een snorscooter die maximaal 25 km/u mag rijden, of een bromscooter waar je 45 km/u mee mag rijden. Er zijn trouwens ook modellen die je online kunt laten opvoeren, dan wordt de begrenzer verwijderd voor een hogere maximumsnelheid. Opvoeren mag, op de openbare weg rijden mag niet. Het is maar dat je het weet! Per merk en model kunnen de extra opties afwijken. Zoek eerst jouw favoriete basismodel uit en kijk dan wat er verder mogelijk is.

 

E-scooter kopen in Rotterdam

Je zult uiteraard ook jouw nieuwe scooter moeten betalen, een e-scooter is doorgaans niet goedkoop. Toch kun je voor ruim duizend euro al een Evo Maxx escooter kopen, dat valt mee. Voor een Vespa Elettrica betaal je ruim zes mille, dat is andere koek! De meeste opties liggen tussen 1500 en 2500 euro, daar koop je een mooie basis scooter voor. Wil je toch iets meer luxe? Dan kun je in 3 termijnen betalen. Zo kun je snel op pad zonder eerst een paar maanden te sparen. Of ga voor een langlopend contract, je kunt namelijk ook een elektrische scooter leasen in Rotterdam. Zo spreid je de kosten over een langere periode. Dit kan eveneens een uitkomst zijn voor zakelijk rijden, je kunt namelijk een elektrische bezorgscooter kopen. Bekijk alle mogelijkheden in de webshop.