Home » Escooter leasen

Escooter leasen

nipponia elegance escooterEen escooter leasen, de term zie je vaker en vaker voorbij komen, maar wat betekent leasen nu precies?

Een escooter leasen wil zeggen dat je een escooter koopt op afbetaling. Leasen is in dit geval niet hetzelfde als een auto leasen. Bij een auto leasen betaal je per maand voor je auto, en dan zit het onderhoud en de reparaties daar meestal bij in. Na 36 of 48 maanden zit je lease erop, en gaat de auto terug naar de leasemaatschappij.

 

Escooter leasen is een escooter kopen

Bij een escooter leasen koop je hem dus, en ga je dus een financiering aan. De financieringsmaatschappij schiet het aankoopbedrag voor, en jij betaalt het maandelijks terug in termijnen. Wanneer je klaar bent met aflossen, dan blijft de escooter dus bij jou, en hoeft hij niet terug naar de financieringsmaatschappij. Sterker nog, vanaf het moment dat je de scooter in bezit hebt, ben je de volle eigenaar. Technisch gezien kun je dezelfde dag nog jouw escooter verkopen, want hij is 100% van jou.

In hoeveel termijnen kun je een escooter afbetalen?

In hoeveel termijnen je een escooter kunt afbetalen hangt af van jezelf, en het aanbod van de maatschappij die de financiering doet. Veel maatschappijen kun je kiezen uit:

 • 12 maanden
 • 18 maanden
 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden
 • 60 maanden
 • 72 maanden

Hoe langer de looptijd is, hoe lager het maandbedrag ook zal worden. Er zijn namelijk meer termijnen en het bedrag wordt dus gesplitst door het aantal maanden.

Voorbeeld:

Je gaat een escooter kopen van 2000,- euro. Kies je voor leasen in 12 maanden, dan is een snelle rekensom 2000/12=+/- 166 euro per maand.

Je gaat een scooter kopen van 2000,- euro en je kiest voor leasen in 72 maanden, dan is de rekensom 2000/72= +/- 27,- euro per maand.

Nu kost het leasen van een escooter natuurlijk ook geld, en dat heet rente. Je betaalt dus een bepaald percentage bovenop de genoemde bedrag hierboven.

Lease kosten voor een escooter in praktijk

In praktijk betaal je ongeveer deze bedragen:

Escooter van 2000 euro

 • 12 maanden = 180 euro
 • 24 maanden = 94 euro
 • 36 maanden = 66 euro
 • 48 maanden = 54 euro
 • 60 maanden = 46 euro
 • 72 maanden = 40 euro

Escooter van 3000 euro

 • 12 maanden = 268 euro
 • 24 maanden = 141 euro
 • 36 maanden = 100 euro
 • 48 maanden = 81 euro
 • 60 maanden = 68 euro
 • 72 maanden = 61 euro

Zoals je in het voorbeeld hierboven kunt zien ben je in verhouding dus goedkoper uit wanneer je korter least. We doen de rekensom voor de 3000 euro opnieuw maar laten je dan zien wat je na de lease periode betaalt.

Escooter van 3000 euro totaal kosten

 • 12 maanden x 268 euro = 3216 euro
 • 24 maanden x 141 euro = 3384 euro
 • 36 maanden x 100 euro = 3600 euro
 • 48 maanden x 81 euro = 3888 euro
 • 60 maanden x 68 euro = 4080 euro
 • 72 maanden x 61 euro = 4392 euro

Je ziet dus dat je langer rente betaalt en dat is onderaan de streep duurder. Moet je dan kort leasen in plaats van lang? Nee, dat ligt aan jouw persoonlijke situatie. Kun je 75 euro per maand prima missen, dan moet je daarvoor kiezen. Normaal kun je altijd extra aflossen wat niets extra’s kost. Krijg je een keer een 13de maand, een bonus, of een andere meevaller, dan kun je ook een groter bedrag boetevrij inleggen, waardoor je sneller klaar bent met je escooter leasen.

Mocht je eerst een escooter kopen en hem daarna weer verkopen, dan kun je de opbrengst weer terugbetalen aan de financieringsmaatschappij. Dan hoef je met een beetje geluk ook niets meer te betalen, als je alles in 1x kunt aflossen.

Helm, slot, en upgrades leasen

Je kunt niet alleen een escooter leasen, maar ook de accessoires die daarbij horen. Denk aan een mooie jethelm of integraalhelm, een goed kettingslot, en andere scooter upgrades.

Een accu upgrade behoort bij veel scooter merken tot de mogelijkheden, maar je kunt ook je escooter pimpen met andere verlichting. Audi richtingaanwijzers zijn bijvoorbeeld heel hot, maar je kunt er ook een praktisch pakezel van maken door een voordrager of achterdrager te laten monteren, of een topkoffer. Er zijn ongelooflijk veel opties waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Niet iedere escooter verkoper heeft alle opties in hun assortiment zitten, maar er is in ieder geval 1 scooterwinkel die echt alle opties heeft per escooter model

Voordelen van het leasen van elektrische scooters

Het leasen van een elektrische scooter heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een scooter. Ten eerste is het leasen van een elektrische scooter vaak goedkoper dan het kopen ervan. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand en hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen. Daarnaast is het leasen van een elektrische scooter vaak inclusief onderhoud en reparaties, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten. Bovendien kun je vaak profiteren van fiscale voordelen en kun je de BTW terugvragen. Een ander voordeel van het leasen van een elektrische scooter is dat je na afloop van het leasecontract de scooter kunt inruilen voor een nieuwere versie. Zo kun je altijd genieten van de nieuwste technologieën en specificaties. Bij ons kun je terecht voor het leasen van verschillende modellen elektrische scooters. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de beste optie voor jouw behoeften.

Nadelen van het leasen van een elektrische scooter

Hoewel het leasen van een elektrische scooter veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je vaak een contract afsluiten voor een langere periode, waardoor je minder flexibel bent. Je kunt de scooter niet zomaar verkopen of inruilen voordat het contract is afgelopen. Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op de voorwaarden van het leasecontract, zoals de hoogte van de maandelijkse betalingen en de regels rondom het onderhoud van de scooter. Daarnaast kun je minder vrijheid hebben in het personaliseren van de scooter, omdat de scooter niet jouw eigendom is. Ook kan het zijn dat je meer betaalt voor de scooter dan de daadwerkelijke waarde ervan, omdat de leasemaatschappij ook winst wil maken. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de totale kosten van het leasecontract en deze af te wegen tegen de voordelen die het leasen van een elektrische scooter met zich meebrengt.