Home » Gewone scooter vs e-scooter, verschil in verzekering?

Gewone scooter vs e-scooter, verschil in verzekering?

Een scooter is een makkelijk en snel voertuig voor in de stad. We zien ze steeds vaker op weg, een elektrische scooter, maar je zult je vast afvragen wat het verschil precies is tussen een elektrische scooter en normale scooter. In deze blog gaan we hier alles vertellen en wat er nog meer komt kijken bij het hebben van een scooter in zijn algemeen.

Elektrische scooter

Naast dat het model van de elektrische en normale scooter hetzelfde zijn, is het grootste verschil dat een elektrische, zoals de naam als zegt, op elektriciteit rijd in plaats van op bezine. De voordelen zijn nu natuurlijk nog voordeliger doordat de benzineprijzen zo hoog zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu en dat niet alleen, met een elektrische scooter heb je ook geen last meer van stinkende uitlaatgassen. Ook heb je geen startproblemen meer doordat de scooter automatisch aan kan gaan. Het opladen van de scooter kan gewoon als je thuis of op je werkt bent. Hierdoor heb je geen gedoe meer met het zoeken naar een benzinepomp. Door het hebben van een elektrische scooter heb je minder onderhoud nodig, doordat het op een accu werkt. Het enige onderhoud dat gedaan moet worden is het controleren van de remmen, banden en verlichting.

Verzekeringen

Voor alle scooter gebruikers, zowel elektrische als benzine, is het hebben van een scooterverzekering verplicht. In nederland kennen we 3 soorten scooterverzekeringen, namelijk de WA-, WA Beperkt Casco en WA Allrisk. Doordat een scooter als volwaardig voertuig wordt gezien is het verplicht om in ieder geval een WA verzekering te hebben. Een WA verzekering dekt alleen wanneer je schade hebt toegebracht bij iemand of iemand bij jou. Wil je voor andere dingen worden verzekert? Dan kan je een WA beperkt of WA allrisk verzekering afsluiten en ben je bij elk aspect verzekerd van schade tot aan diefstal.

Doordat een scooter vaker wordt gestolen dan mensen lief is, zijn scooterverzekering over het algemeen best duur. Een WA verzekering zijn vanaf 20 euro, maar wanneer je een volledige dekking wilt kan je zo 50 euro per maand betalen. Het rijdt namelijk wel zo lekker als je weet dat als je weer dat je een goede verzekering hebt die de schade dekt als het nodig is.

We zien steeds vaker elektrische scooters op de weg en dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Daarnaast is het verplicht voor iedere scooter gebruiken om een verzekering hiervoor af te sluiten.