Home » IVA escooters

IVA escooters

iva scooter logoIVA is een scooter fabrikant die al vele jaren betrouwbare scooters maakt. IVA is begonnen met scooters op benzine, maar heeft nu volledig de overstap gemaakt naar escooters. Niet iedere scooterfabrikant heeft veel keuze als het gaat om escooters, maar van IVA kun je behoorlijk wat escooters kopen.

Wat IVA escooters onderscheidt van andere merken is dat ze standaard een Bosch elektromotor gebruiken, en dat is dus van een goed en bekend merk. Nu willen we niet zeggen dat andere merken slecht zijn, maar Bosch heeft natuurlijk wel een naam en reputatie.

 

IVA escooter modellen

IVA heeft verschillende escooter modellen op de markt gebracht die redelijk verschillend van elkaar zijn. Hierdoor kun je met een verschillende smaak toch slagen bij IVA.

De elektrische modellen dragen allemaal de E-Go naam, en op dit moment kun je de S2, S3, S4, en S5 kopen. Zelfs voor de pizzabezorgers is er een escooter tegenwoordig!

  • IVA E-Go S2
  • IVA E-Go S3
  • IVA E-Go S4
  • IVA E-Go S5

Accu pakketten

Ook de accu pakketten die IVA gebruikt als stroomvoorziening voor hun escooters is van bekende merken. Hierbij moet je denken aan LG of Samsung. Dit zijn samen met Panasonic een van de bekende batterij/accu merken.

  • De S2 haalt +/- 50 kilometer op een volle accu
  • De S3 haalt +/- 60 kilometer op een volle accu
  • De S4 haalt +/- 80 kilometer op een volle accu
  • De S5 haalt +/- 80 kilometer op een volle accu

Het leuke aan IVA escooters is dat je de accu ook kunt upgraden (verdubbelen). Je kunt dus bij de Ego S2, Ego S3, Ego S4, en Ego S5 de accu capaciteit verdubbelen waardoor je niet 50km op een volle accu haalt maar 100km, en bij het model die standaard 80km haalt op een volle accu, haal je vervolgens 160km. Dat is dus een heleboel.

Voor wie de kosten te veel oplopen door de accu upgrade, kan ook een escooter leasen overwegen.

Bosch motor in het achterwiel

Je hebt het net al kunnen lezen… IVA escooters hebben een Bosch motor, en die zit in het achterwiel gebouwd. Hierdoor is het achterwiel wel dicht, in tegenstelling tot het voorwiel. Een slot kun je dus niet door de achtervelg halen maar wel door de voorvelg.

 

Wat kost een IVA escooter?

Escooters heb je in alle prijsklassen. Onder de 1000,- euro vind je geen goede escooter. Daarboven begint het eigenlijk een beetje. De S2 van IVA is een van de goedkoopste modellen, maar tegelijkertijd ook het meest eenvoudig. De S2 is super compact en super geschikt voor mensen met een camper die een stadje willen bezoeken. De S3, S4, en S5 zijn weer een slag groter.

De escooters van IVA liggen in de price range van 1200 tot 2500 euro.