Home » Blog » 5 manieren om uw nieuwe E-Scooter te financieren

5 manieren om uw nieuwe E-Scooter te financieren

Snel van A naar B komen is geen probleem met de e-scooter. De ultracompacte vervoermiddelen zijn snel ingeschakeld en opgeborgen. Ze nemen geen ruimte in als ze geparkeerd staan en gebruikers genieten dankzij het huidige StVO veel voordelen. Steeds meer mensen willen daarom een e-scooter en denken na over financieringsmodellen.

Als je het geluk hebt om in speelhallen te gokken, kun je zelfs zonder financiering aan je e-scooter komen. Daag snel uw geluk uit en plaats een weddenschap in een online casino om de jackpot te winnen. Natuurlijk liggen de winsten zelden in de bovenste regionen. Toch kan het gokgebeuren de droom van een e-scooter dichterbij brengen.

Geen vaardigheden om te gokken? Dan is financiering een goede optie. Ongeacht het beschikbare budget zijn er verschillende verstandige strategieën. Of je nu huisvrouw, student, stagiair, professional of ondernemer bent: met onderstaande vijf opties kan iedereen de e-scooter krijgen die hij of zij wil.

[products tag=”Doohan” orderby=“price order=”asc” limit=”4″

Delen van scooters voor studenten en stagiairs

Geen geld op zak en geen zin om elke dag naar de universiteit of de beroepsschool te lopen? Dan heb je een e-scooter nodig. Als de ouders niet bijdragen aan de aanschaf van een modern voertuig, is een deeldienst een goede optie. Scooter delen is absoluut trendy. Verschillende gebruikers maken gebruik van een scooter en stellen het voertuig na gebruik ter beschikking aan andere gebruikers.

Delen is een volledig nieuwe manier van denken over het milieu. Maar niet alleen de laatste generatie maakt gebruik van gebruik in plaats van bezit, ook mensen met een laag budget houden van deelmodellen. E-scooter delen werkt met behulp van een app. Deze lokaliseert de status van het voertuig en verbindt de gebruiker met de e-scooter. Daarna is het apparaat klaar voor gebruik.

Wat gebruikers nodig hebben voor scooterdelen:

  • Mobiel apparaat
  • Account bij de e-scooter aanbieder
  • App voor eenvoudige lokalisatie
  • Toegang tot aanbieders van digitale betaaldiensten
  • Opties voor een abonnement of eenmalige betaling

Het nadeel van deze optie is dat scooters niet altijd beschikbaar zijn. Grote steden werken daarom op volle toeren om het aanbod van scooters uit te breiden, en dat is inderdaad iets om trots op te zijn. Scooters maken je mobiel, produceren geen uitlaatgassen door de elektrische motor en zijn intuïtief in gebruik. Voor gebruik in Nederland geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Kosten delen door gezamenlijk gebruik

Het delen van de e-scooters is een andere manier om de aanschafprijs te drukken. Deze variant is perfect voor huisgenoten. Vrienden in dezelfde opleiding kunnen de scooter ook samen kopen. Als twee mensen de scooter samen kopen, worden de kosten voor elk van de twee gebruikers gehalveerd. Als meer vrienden zich bij de groep aansluiten, worden de uitgaven nog verder geminimaliseerd.

Naast de kosten maken de gebruikers zich ook zorgen over het onderhoud. Reparaties zijn zeldzaam, maar het blijft belangrijk om zich in te lezen over onderhoud, verzorging en energievoorziening. Bovendien hebben gebruikers laadstations of een eigen huisaansluiting nodig.

Vooral bij gebruik door meerdere personen is snelladen onontbeerlijk. Dit is alleen mogelijk met een zeer functionele opslagmodule. De accu moet daarom zo groot mogelijk zijn en snelle laadprocessen mogelijk maken.

Voor de aanschaf is een gebruiksplan raadzaam. Zo is de e-scooter beschikbaar voor elk van de vrienden en ontstaan er geen geschillen. Het is ook belangrijk om verantwoord met de e-scooter om te gaan en hem altijd tijdig op te laden. In de winter moet de accu worden verwijderd en uit de buurt van de kou worden bewaard. Diepe ontlading moet absoluut worden vermeden.

Kleine lening – e-scooter voor alleengebruik

E-scooters kosten niet veel. Daarom volstaat een kleine lening om modellen van hoge kwaliteit te financieren. Veel verkopers van e-scooters bieden hun klanten zelf een lening in het vooruitzicht. Sommige elektronicawinkels bieden kopers ook de mogelijkheid om de scooter met een lening te financieren. De hoogte van de termijnen kan door de koper flexibel worden vastgesteld. Ook wat betreft de looptijd zijn aanbieders vrij ruimhartig.

Naast de looptijd en het termijnbedrag moeten leners ook rekening houden met de rente die in rekening wordt gebracht. Voor het leasen van een e-scooter moet de lessee de wettelijke minimumleeftijd hebben bereikt, schuldenvrij zijn en de kosten op lange termijn kunnen plannen.

Leasemaatschappijen vragen ook naar persoonlijke gegevens en inkomen. Pas dan wordt besloten of het leasecontract voor beide partijen goed uitpakt. Leasing heeft ook nadelen. Toekomstige ontwikkelingen lijken onzeker.

Als de persoonlijke situatie verandert, ontstaan er snel problemen. Werkloosheid, pech, ziekte zijn onvoorzien en leiden in het ergste geval tot schulden. Het is daarom belangrijk zich bewust te zijn van deze realiteiten.

Een latere betalingsdatum overeenkomen

Soms laat de huidige financiële situatie de aanschaf van een e-scooter niet toe. Toch is deze dringend nodig. In dat geval kan een uitgestelde betalingstermijn een verstandige optie zijn. Veel aanbieders van betaaldiensten geven hun klanten een bepaald uitstel van betaling. Bij veel aanbieders bedraagt deze 30 dagen of zelfs meer. Toekomstige e-scooterbezitters letten bij de aankoop op de precieze details van de betalingstermijn.

Velen vergeten het factuurbedrag op tijd over te maken. Daarom werken moderne betalingsaanbieders met een herinneringsfunctie. Kort voor het einde van de aflossingstermijn ontvangen kopers een e-mail of sms met een herinnering aan de komende betaling. Om het nog makkelijker te maken, kiezen kopers liever voor automatische incasso. De verkoper int het factuurbedrag automatisch. Kopers hoeven verder nergens op te letten.

De latere betaaldatum heeft alleen zin als de financiële situatie een latere betaling toelaat. Anders veroorzaakt uitstel van betaling alleen maar moeilijkheden. Wie na een maand niet op tijd betaalt, krijgt eerst een aanmaning. Daarna volgt een eerste aanmaning. Deze gaat gepaard met verdere kosten. Om kosten te vermijden is het dus belangrijk om vooraf duidelijk te zijn over de financiën.

Geld lenen van ouders of vrienden

Een nogal onprettige manier om aan een nieuwe e-scooter te komen is door het gehele of gedeeltelijke bedrag te lenen van vrienden en familieleden. Hierdoor is er meestal geen rente en krijgt de gebruiker toch direct zijn e-scooter. Om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nagekomen, is het belangrijk de betalingstermijn en de termijnbedragen in een contract te regelen.

Ook het bedrag van het geleende contract en de procedure in geval van wanbetaling moeten in dit contract worden opgenomen. Belangrijk: Om de vriendschap niet in gevaar te brengen, is het belangrijk zich zonder mankeren aan de wederzijdse afspraken te houden.

Soms dringen vrienden ook aan op rente. Of dit financieel lonend is voor de koper van de e-scooter verschilt van geval tot geval. In ieder geval is een vergelijking met klassieke lease-aanbiedingen raadzaam.

Plaats een reactie