Home » Blog » Wat kost een e-scooter?

Wat kost een e-scooter?

Elektrische scooters, ook wel e-scooters genoemd, winnen snel aan populariteit als een handig en milieuvriendelijk vervoermiddel in stedelijke gebieden over de hele wereld. Volgens de gegevens van Milieu Centraal leidt het gebruik van een e-scooter tot circa 80% minder CO2-uitstoot dan bij een benzine-aangedreven scooter. Als je overweegt om een e-scooter aan te schaffen, is het goed om te weten wat voor kosten hierbij komen kijken. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van de kosten van een e-scooter.

Kosten aankoopprijs e-scooter

De aankoopprijs van een e-scooter varieert sterk, afhankelijk van het merk, het model en de functies. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen variëren van ongeveer € 300 tot € 1.500 of zelfs meer voor high-end modellen. Bedenk hoe ver je wilt reizen op een enkele lading, of je off-road capaciteiten nodig hebt en welke extra functies voor jou belangrijk zijn, zoals connectiviteitsopties of ingebouwde verlichting.

Goedkope e-scooters:

Deze kosten meestal tussen de € 300 en € 600. Ze hebben meestal een beperkt bereik en eenvoudige functies.

Middenklasse e-scooters:

Deze kosten meestal tussen de € 600 en € 1.000. Ze bieden een redelijk bereik en kunnen enkele geavanceerdere functies hebben.

High-end e-scooters:

Deze kosten € 1.000 of meer. Ze bieden vaak een uitgebreid bereik, krachtigere motoren en geavanceerde functies zoals connectiviteitsopties, GPS-tracking en verbeterde vering.

Operationele kosten e-scooter

Naast de aankoopprijs en de onderhoudskosten zijn er ook operationele kosten verbonden aan het bezitten van een e-scooter. Een van de voordelen van elektrische scooters ten opzichte van traditionele scooters met verbrandingsmotoren is dat ze over het algemeen lagere onderhoudskosten hebben. Omdat e-scooters elektrisch aangedreven zijn, hebben ze minder bewegende delen die kunnen slijten en minder behoefte aan reguliere olieverversingen en andere dure onderhoudsprocedures. Deze kosten omvatten:

Kosten opladen e-scooter:

Het opladen van de e-scooter is een doorlopende kostenpost. De energiekosten zijn afhankelijk van je lokale elektriciteitstarieven en hoe vaak je de scooter oplaadt. Over het algemeen zijn de oplaadkosten echter veel lager dan de brandstofkosten voor een vergelijkbare verbrandingsmotor.

Kosten scooterverzekering:

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten als je met een e-scooter op de openbare weg wilt rijden. De kosten van de verzekering variëren afhankelijk van je e-scooter en andere variabelen, zoals je woonplaats, leeftijd en de verzekeraar waar je de verzekering afsluit.

Onderhoudsbenodigdheden:

Afhankelijk van je rijgewoonten en de omstandigheden waarin je rijdt, kunnen er kosten zijn voor het vervangen van banden, remblokken en andere slijtagedelen.

Kosten e-scooter financieren

Kom je nou net iets te kort in je budget voor die nieuwe e-scooter? Dan kan geld lenen een optie zijn om je e-scooter te financieren. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen in Nederland, 100% onafhankelijk. Door goed te vergelijken en te kiezen voor de beste lening voor jouw e-scooter bespaar je gemiddeld € 783 op de totale kosten van je lening.

Plaats een reactie