Home » NIU elektrische scooters

NIU elektrische scooters

Er waren al veel scooters, sinds de opmars van e-scooters zijn er nog veel meer merken en modellen op de markt verschenen. Vaak betreft het variaties op hetzelfde design, NIU vaart echter een eigen koers. In plaats van de goedkoopste e-scooter te maken kenmerken de NIU e-scooters zich vanwege het design en technische kwaliteit. Is een NIU goedkoop? Niet echt, maar zoals je weet is goedkoop vaak duurkoop. Welke NIU kopen? Op deze pagina lees je meer over de MQI, NQI en UQI series. Ook voor een NIU leasen of in 3 termijnen betalen geven we informatie en tips.

Liever een NIU kopen

Als jij een beetje moe wordt van scooters die op elkaar lijken dan ben je bij NIU aan het juiste adres. Dit is namelijk een merk dat zelf achter de ontwerptafel kruipt en naast design ook rekening houdt met de technische kwaliteiten. Daarbij werken ze samen met merken als Bosch en Panasonic om de best mogelijke kwaliteit te leveren zonder concessies te maken. En deze aandacht voor details en hoge eisen zie je direct terug in de NIU line-up.

 

Als je de technische kenmerken van de NIU MQI, NQI en UQI bekijkt dan lijkt dit merk meer op Vespa dan op de rest van de e-scooters die momenteel te koop zijn. Zo wordt er een EBS remsysteem gebruikt, er zit een schijfrem op zowel het voor- als achterwiel en je kunt helemaal keyless rijden. De app connectiviteit is ook veel uitgebreider dan bij de meeste scooters het geval is. Zelfs cruise control is mogelijk! Zo wordt een NIU elektrische scooter kopen wel heel aantrekkelijk!

 

Welke NIU e-scooter kopen?

Er zijn meerdere modellen die in één van drie categorieën ingedeeld zijn. Dit zijn in het kort de modellen die momenteel leverbaar zijn:

 

NIU MQI

Betaalbaar en veilig, dat zijn in het kort de twee meest in het oog springende kenmerken van de NIU MQI. De LED verlichting is rondom zichtbaar waarmee je altijd opvalt op de weg. Het frame is ontworpen voor een optimale draagkracht en stabiliteit, dit merk je direct als je op de weg rijdt. Het is een vlotte scooter die leverbaar is in meerdere uitvoeringen. Alle NIU MQI modellen zijn voorzien van een Bosch motor en een Panasonic accu. De voornaamste verschillen zitten in het vermogen en de capaciteit. De Sport uitvoering heeft meer vermogen en een hogere actieradius. Als je regelmatig grotere afstand aflegt kies dan voor de Sport editie. Als dit model boven je budget uitkomt overweeg dan de opties voor een NIU leasen of in 3 termijnen betalen. Rijd je niet zover dan is de Lite uitvoering zeker een prachtige e-scooter voor korte afstanden.

NIU NQI Cargo

De naam zegt het eigenlijk al, de NIU NQI Cargo is een bezorgscooter. Omdat er met dit soort scooters veel wordt gereden is er een extra grote accu aanwezig voor een ruimere actieradius. De accu is overigens op te laden in de e-scooter en is eventueel ook uitneembaar. De achterdrager is ideaal voor het monteren van een koffer om gerechten of andere goederen snel bij de klant te bezorgen. De bediening is eenvoudig en NIU staat bekend om de vele veiligheids features. Zo kun je bezorgers veilig op pad sturen.

 

NIU UQI

Een goede e-scooter hoeft niet duur te zijn. Als je kijkt naar alle features die de UQI serie standaard biedt dan kun je eigenlijk wel stellen dat deze NIU goedkoop is in aanschaf. Toch is er niet bezuinigd op kwaliteit, hoe is dit mogelijk? Als eerste kun je geen scooter helm opbergen maar dat is bij de meeste e-scooters het geval. De voornaamste bezuiniging is de lichte elektromotor. In vergelijking met de MQI en NQI heeft de UQI minder power. De motor is namelijk het duurste onderdeel van een e-scooter. De UQI is nog steeds krachtig genoeg als snor- of bromscooter tot 45 km/u en opvoeren is ook een optie. Het is alleen een wat lichtere uitvoering voor de meer relaxte ritten.

NIU kopen of leasen

Je wilt een NIU scooter kopen maar je ziet toch een beetje op tegen de prijs. Zelfs al is de prijs / kwaliteit verhouding dik in orde, je zult toch moeten betalen. In plaats van genoegen nemen met minder kun je ook een NIU leasen. Zo spreid je de kosten over een langere periode. Het gaat hierbij om een financial lease wat betekent dat je gewoon eigenaar wordt van de scooter, ook als het een bezorgscooter betreft. Als je niet jarenlang per maand wilt betalen maar wel iets meer ruimte wilt in de betaling dan kun je kiezen voor een NIU in 3 termijnen betalen. Dan wordt het bedrag in drie gelijke delen gesplitst. Je betaalt dan een derde bij aankoop en de rest over de twee volgende maanden. Je hoeft dan niet eerst te sparen en kunt snel op jouw e-scooter rijden. Kijk in de webshop hoe IN3 betalen precies werkt.

 

Onderhoud en opvoeren

Het is voor veel bedrijven erg lastig gebleken om elektrische scooters op te voeren. Fast & Furious kan het wel, ook met NIU e-scooters. Daarbij wordt rekening gehouden met de WOK status. Zo kun je lekker vlot rijden zonder problemen op de rollenbank. Daarnaast kun je bij Fast & Furious uiteraard terecht voor service en reparatie met optionele haal- en breng service.