Home » Blog » Tips bij het verzekeren van een elektrische scooter

Tips bij het verzekeren van een elektrische scooter

Om een elektrische scooter op de openbare weg te mogen gebruiken moet deze, net als een model op andere vormen van brandstof, verzekerd zijn. Het verzekeren van je e-scooter voorkomt dat de kosten voortkomend uit schade toegebracht aan andermans bezittingen zelf moet vergoeden. Een scooterverzekering vergelijken helpt je de beste verzekering voor jouw scooter te vinden. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Dit artikel biedt je een aantal handige tips die je op weg helpen! Het vergelijken van scooterverzekeringen hoef je niet volledig zelf te doen. Maak gebruik van een online tool, waarmee je snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt.

Kijk naar de dekking van een scooterverzekering

Voor een elektrische scooter sluit je in de basis dezelfde verzekering af als voor een scooter op benzine. Net als bij bijvoorbeeld een autoverzekering heb je hierbij keuze uit verschillende dekkingen. Verplicht is een WA-scooterverzekering, waarbij WA voor wettelijke aansprakelijkheid staat. Het is een basisdekking, waarbij schade aan andermans bezittingen en bijvoorbeeld lichamelijk letsel vergoed worden. Naast een WA-verzekering voor je elektrische scooter kan ook een WA+-verzekering interessant zijn. Niet alleen schade aan de scooter wordt met deze dekking (gedeeltelijk) vergoed, datzelfde geldt voor schade aan je helm en vergelijkbare accessoires.

Overweeg pechhulp bij je scooterverzekering af te sluiten

Je kunt een scooterverzekering combineren met pechhulp. Kom je met een lege accu langs de kant van de weg te staan, of lukt het niet meer om de elektrische scooter te starten voor de rit terug naar huis? In dat geval kun je rekenen op professionele ondersteuning. Zo kun je al snel weer op pad! Soms is deze pechhulp standaard onderdeel van het onderhoudscontract wat je mogelijk voor de scooter afgesloten hebt. Zoek dit vooraf uit, om een dubbele dekking en daarmee onnodig hoge kosten te voorkomen.

Andere aandachtspunten bij het afsluiten van een verzekering

Houd rekening met de plek waar je een scooter stalt. Staat deze open in de tuin bij je woning? In dat geval is de kans op schade als gevolg van ruige weersomstandigheden relatief groot. Je voorkomt dat je zelf voor deze schade opdraait, door een scooterverzekering af te sluiten met een uitgebreide dekking. Die dekking is vaak nog uitgebreider dan de dekking van een WA+-verzekering; het gaat doorgaans om een allrisk scooterverzekering. Stal je de scooter in de schuur en gebruik je deze niet bij een storm? In dat geval is zo’n uitgebreide dekking mogelijk onnodig duur.

Plaats een reactie