Home » Zakelijk rijden en subsidies

Zakelijk rijden en subsidies

zakelijke escooterVoor de mensen die een escooter kopen en deze zakelijk gaan rijden, dus via de zaak kopen, kunnen een financieel voordeel behalen. Er bestaan namelijk verschillende subsidieregelingen voor escooters. In een aantal gevallen kun je voor een escooter zelfs 50% subsidie krijgen, wanneer je aan een paar eenvoudige voorwaarden voldoet.

 

Hoe heet de subsidie regeling voor elektrische scooters?

De subsidie regeling voor elektrische scooters heet MIA en VAMIL. Het zijn er 2. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een bedrijf nodig dat Nederlands is, en ingeschreven is bij de KVK. Uiteraard is een BTW nr ook nodig. En je moet je belasting betalen in Nederland.

De MIA regeling is een milieu investerings aftrek. Schone vervoersmiddelen zoals de escooter valt hieronder, want hij heeft geen uitstoot vanwege zijn elektromotor.

De VAMIL regeling is een regeling voor bedrijfsmiddelen. De RVO heeft op haar website een brochure staan waarin dit allemaal wordt uitgelegd. Met de VAMIL regeling kun je 50% terug krijgen van je investeringsbedrag. Dat betekent dat wanneer je een escooter koopt van 3000 euro, je 1500 euro terugkrijgt.

 

Ondernemers en bezorgers

Je kunt dus als zelfstandig makelaar gebruik maken van de subsidieregeling voor elektrische scooters, maar ook wanneer je een bedrijf hebt in de fastfood sector. Denk aan een pizzabrommer waarmee bestellingen worden rondgereden. Voor de ondernemer is de subsidieregeling voor escooters dus super interessant.

 

Een groter accu pakket wordt nog goedkoper

Bij de subsidieregeling wordt naar de totaalprijs gekeken. Opties en accessoires die aan de escooter vast worden gemaakt, vallen hier dus ook onder. Accessoires zoals een helm of kleding vallen daarbuiten. Ga je een escooter kopen en kies je voor een accu upgrade, dus een zwaardere accu waarmee je meer kilometers mee kunt rijden, dan krijg je de extra’s ook voor 50% vergoed door de overheid. Een accu upgrade kan je soms 750 euro kosten, maar na de subsidie kost deze je nog maar 375 euro, en daar hoef je het dus zeker niet voor te laten. Accu upgrades zijn sowieso slim om te doen, want je kunt niet alleen meer kilometers maken, maar je accu gaat ook langer mee doordat je deze minder vaak aan de lader hoeft te hangen.